Μυθολογία σε Απλά Ελληνικά

Η σειρά «Μυθολογία σε Απλά Ελληνικά» αντλεί θέματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία με σκοπό την ενίσχυση της κατανόησης του γραπτού λόγου.

Η σειρά Μυθολογία σε Απλά Ελληνικά είναι γραμμένη σε όσο πιο απλή γλώσσα γίνεται, ώστε ο ξενό­γλωσ­σος σπουδαστής να μπορεί να διαβάσει τα κείμενα χωρίς τη βοήθεια λεξικού. Τα βιβλία περιλαμβάνουν την ερμηνεία των πιο δύσκολων λέξεων στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά, καθώς και ασκήσεις κατανόησης με τις λύσεις τους.

 • Οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου (Επίπεδο 3)

  Ο Δίας, βασιλιάς θεών και ανθρώπων, η Ήρα, η ζηλιάρα γυναίκα του, θεά του γάμου και της οικογενειακής ζωής, ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, η Αφροδίτη, θεά της ομορφιάς και του έρωτα, και οι άλλοι σπουδαίοι θεοί που κατοικούσαν στον...

  Περισσότερα
 • Μύθοι (Επίπεδο 3)

  Διάφοροι μύθοι για τους πιο σπουδαίους χαρακτήρες που εμφανίζονται στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Ανάμεσα σ’ αυτούς, η ιστορία αγάπης του Ορφέα και της Ευριδίκης, το θλιβερό τέλος του πανέμορφου Νάρκισσου, η αλληγορική ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου, η απληστία...

  Περισσότερα
 • Ήρωες (Επίπεδο 3)

  Οι ιστορίες των μεγαλύτερων μυθικών ηρώων. Οι άθλοι του Ηρακλή, του πιο σπουδαίου ήρωα όλων των εποχών, τα κατορθώματα του Θησέα και ο Μινώταυρος, η Αργοναυτική Εκστρατεία που οργάνωσε ο Ιάσονας, οι περιπέτειες του Οδυσσέα.

  Περισσότερα